Informatie

Fotoclub FWS Maassluis is een club die:

* toegankelijk is voor alle fotografen die hun fotografie verder willen ontwikkelen;
* een afwisselend programma biedt waar voor ieder wat wils in zit, maar waarbij de fotograaf zich ook kan
ontwikkelen in zijn zienswijze, creativiteit, techniek en ‘lezen’ en bespreken van foto’s;
* respectvolle omgangsvormen voorstaat en waar men elkaars fotowerk respecteert vanuit oprechte interesse in wat de fotograaf beweegt een beeld te maken/tonen. Maar waar ook ruimte is voor een kritische fotografische noot en discussie. Met als doel de fotograaf zijn creatieve blik/geest te verruimen, waardoor een foto/serie wellicht nog veelzeggender kan worden.

FWS Maassluis bestaat inmiddels bijna 42 jaar en is nog steeds zeer actief.

Wekelijks op vrijdagavond

Elke vrijdagavond ben je welkom en kun je meedoen met de clubactiviteiten. We bestaan uit een mix van enthousiaste mannen en vrouwen van diverse leeftijden. De uitdaging is het niveau van fotograferen te verhogen door het houden van fotobesprekingen, workshops en lezingen. Het programma omvat een wekelijkse activiteit vanaf begin september tot eind juni.

De locatie is open vanaf 19:30, aanvang programma: 20:00

Invulling van de clubavonden

Vast onderdeel van ons programma is het “Inleveren”. Op elke 1e vrijdag van de maand leveren leden foto’s in om te worden besproken met elkaar. Je leert hierbij van elkaar. Omdat iedereen een eigen stijl en onderwerpen heeft is het aanbod zeer divers. Met elkaar proberen we de fotograaf te voorzien van opbouwende kritiek.

Een aantal keer per jaar nodigen wij bekende en minder bekende (kunst) fotografen uit een lezing over en met hun werk te geven.

Elk jaar wordt een onderdeel van de fotografie op thematische wijze – vaak ondersteund door een externe fotograaf – als workshop behandeld. De thematische foto’s die zijn gemaakt worden gedurende het seizoen besproken, aan het einde van deze workshop wordt het resultaat in een tentoonstelling getoond.

Verdere activiteiten zijn:

* uitwisseling met andere fotoclubs, er worden foto’s van collega-verenigingen bekeken en besproken.
* fotobond fotocollecties worden getoond en besproken.
* elke twee jaar wordt een fototrip gehouden naar een fotogenieke omgeving.
* vaak wordt in een kleinere groep gezamenlijk gefotografeerd op diverse locaties.

Lidmaatschap

Bij ons lidmaatschap is ook het lidmaatschap van de Fotobond inbegrepen. Voordelen hiervan zijn dat je mee kunt doen aan bondsactiviteiten zoals de bondsfotowedstrijd, regelmatig het Fotobonds bulletin ontvangt en gebruik kan maken van de Fotobond cameraverzekering.

Naast het gewone lidmaatschap kennen we ook een workshop lidmaatschap. Dan krijg je de sleutel van ons onderkomen en kun je daar de hele week over (de studio) beschikken. Workshoplid kun je pas worden als je al enige tijd (één jaar) lid bent.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze secretaris.

Contributie

Contributie bedraagt €12,50 per maand, over te maken op NL 22 INGB 0002 6486 94 t.n.v. “Foto Workshop Maassluis” te “Maassluis”. Voor studioleden bedraagt de extra contributie  €5,00 per maand.

 

Locatie

Ateliergebouw ‘De Wasserij’
Zuidvliet 108
3141AP Maassluis.

Lezingen

Bij een lezing zijn de entree kosten voor introducé’s €5,00 ( Ook aangegeven in het programma )