informatie

Fotoclub FWS Maassluis is een club die:

* toegankelijk is voor alle fotografen die hun fotografie verder willen ontwikkelen;
* een afwisselend programma biedt waar voor ieder wat wils in zit, maar waarbij de fotograaf zich ook kan ontwikkelen in zijn zienswijze, creativiteit, techniek en ‘lezen’ en bespreken van foto’s;
* elkaars fotowerk respecteert vanuit oprechte interesse in wat de fotograaf beweegt een beeld te maken/tonen. Er is bij FWS Maassluis ook ruimte voor een fotografisch kritische noot en discussie. Een belangrijk doel is de creatieve blik van de fotograaf te verruimen, waardoor diens fotografie wellicht nog veelzeggender kan worden.

Wekelijks op vrijdagavond

Elke vrijdagavond ben je welkom en kun je meedoen met de clubactiviteiten. We bestaan uit een mix van enthousiaste mannen en vrouwen van diverse leeftijden. De uitdaging is het niveau van fotograferen te verhogen door het houden van fotobesprekingen, workshops en lezingen. Het programma omvat een wekelijkse activiteit vanaf begin september tot eind juni.

De locatie is open vanaf 19:45, aanvang programma: 20:00

Invulling van de clubavonden

Vast onderdeel van ons programma is het “Inleveren”. Op elke 1e vrijdag van de maand leveren leden foto’s in om ze onderling te bespreken. Omdat iedereen een eigen stijl en onderwerpen heeft is het aanbod zeer divers.

Een meerdere keren per jaar nodigen wij bekende en minder bekende (kunst) fotografen uit een lezing over en met hun werk te geven.

Verdere activiteiten zijn:

* uitwisseling met andere fotoclubs, er worden foto’s van collega-verenigingen bekeken en besproken.
* fotobond fotocollecties worden getoond en besproken.
* elke twee jaar wordt een fototrip gehouden naar een fotogenieke omgeving.
* miniworkshops (techniek of thema) op de club of buiten.

Lidmaatschap

Bij ons lidmaatschap is ook het lidmaatschap van de Fotobond inbegrepen. Voordelen hiervan zijn dat je mee kunt doen aan bondsactiviteiten zoals de bondsfotowedstrijd, je ontvangt regelmatig het kwartaalblad ‘In Beeld’ van de Fotobond en je kunt via de Fotobond gebruik maken van een cameraverzekering.

Naast het gewone lidmaatschap kennen we ook een workshop lidmaatschap. Dan krijg je de sleutel van ons onderkomen en kun je daar de hele week over (de studio) beschikken. Workshop-lid kun je pas worden als je al enige tijd (één jaar) lid bent.

Facebook

Onze facebook pagina vind je via de volgende link:

https://www.facebook.com/FWSMaassluis