lezingen

Op 25 november gaf Madeleine Lenagh een fotolezing bij fotoclub Maassluis

Madeleine Lenagh, die zichzelf liever beschrijft als ‘expressieve fotograaf’ en kunstenaar dan als natuurfotograaf, vindt haar inspiratie in de verbinding met de natuur en het landschap om haar heen. Zij fotografeert het liefst in haar vertrouwde omgeving, zodat ze in alle rust kan opgaan in de plek en zien wat tot haar spreekt. Dit zal elke keer tot andere beelden leiden omdat zowel de omstandigheden als zijzelf elke keer anders zijn.

De in de Verenigde Staten geboren Madeleine fotografeert al sinds haar 18e. Tijdens haar werkzame leven kregen gezin, studie, en werk voorrang boven de fotografie. Maar na haar pensionering gaf ze zichzelf de ruimte om volledig in het kunstenaarschap te duiken. Haar werk is gepubliceerd in verschillende tijdschriften voor natuur- en landschapsfotografie.

Tijdens haar lezing zal ze de aanwezigen meenemen op haar reis van ‘het zo goed mogelijk willen fotograferen’ naar ‘fotografie als zelfexpressie.’ Zij zal ook praten over haar werk als ambassadeur voor Nature First, Alliantie voor Verantwoorde Natuurfotografie (www.naturefirst.org ). Als u zich een beeld wilt vormen van haar recente werk, kunt u kijken op haar website, www.lenagh.nl.

U bent van harte welkom op vrijdag 25 november bij Fotoclub FWS Maassluis, Ateliergebouw De Wasserij, Zuidvliet 108. De lezing start om 20:00. We vragen een bijdrage van € 5.

In verband met het beperkte aantal plaatsen, graag van te voren aanmelden via secretaris@fwsmaassluis.nl

Interesse in haar werk en verhalen? U bent welkom vanaf 19:30, de lezing begint om 20:00. We vragen een bijdrage van €5.  

(link naar -> contact <- pagina)

Ons adres is:

Fotoclub FWS Maassluis,
Zuidvliet 108 (Ateliergebouw de Wasserij),
Maassluis.


Hieronder informatie van de lezing van Lieke Anna die zij vrijdag 14 oktober j.l. gegeven heeft.

Lieke Anna is een fotografe die door middel van storytelling uiting geeft aan haar creatieve gevoelens. De conceptuele aanpak en het verhalende is terug te zien in al haar werk.
Haar creaties ontstaan van binnenuit en belichten herkenbare onderwerpen waar we de neiging hebben van weg te blijven, omdat ze ons kwetsbaar maken. Met haar foto’s roept ze emoties bij de kijker op om te laten zien dat deze kwetsbaarheid juist een kracht is. Ze zoekt het contrast in de breekbaarheid en de kracht van de mens. “Via mijn werk breng ik boodschappen die ik zelf het hardste nodig heb om te horen”. Ze speelt vaak de hoofdrol in haar eigen foto’s, waar de natuur een regelmatig terugkomend element is in haar werken.

Lieke Anna is afgestudeerd aan de kunstacademie in Tilburg in Visuele Communicatie en werkt sinds die tijd als kunstenaar. Ze gebruikt fotografie als een manier om haar realiteit in betekenisvolle beelden te schilderen. Ze heeft met haar werk door de jaren heen al veel nationale en internationale prijzen gewonnen en exposities gehad.

Fotoclub FWS Maassluis is verheugd dat Lieke Anna op vrijdag 14 oktober haar werk komt laten zien en toelichten. Daarbij neemt ze de aanwezigen mee in het proces van het ontstaan van een thema tot de conceptuele uitwerking daarvan. Op haar website www.liekeanna.com kunt u alvast een kijkje nemen wat u zoal kunt verwachten.

Hieronder informatie van de door Richard Terborg gegeven lezing.


Op 27 mei gaf Richard Terborg een boeiende lezing in ons clubhuis

Richard Terborg is een mensenfotograaf in elke zin van het woord. Hij is een praktiserend fotograaf met twintig jaar ervaring. Hij houdt van beelden die op mensen gebasseerd zijn, omdat ze hem in staat stellen een emotionele band te ontwikkelen met de mensen die hij fotografeert. Bij het fotograferen voor een opdrachtgever zoekt hij consequent een balans tussen het aanscherpen van de visie van de opdrachtgever en het toevoegen van zijn eigen persoonlijke, artistieke toets aan het project.

Naast fotografie is Terborg nauw betrokken bij de kunstwereld in het algemeen, of het nu gaat om muziek, beeldende kunst of mode. Als curator van verhalen is hij gepassioneerd door het verbinden van mensen en het creëren van een organische constellatie van netwerkpartners om projecten over de hele wereld te voltooien.

Als merkambassadeur voor Elinchrom en Olympus biedt Terborg workshops fotografie, decorontwerp, verlichting en ondernemerschap voor creatievelingen in landen als Nederland, Curaçao, VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Wales, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Canada .

In de loop der jaren heeft Terborg vier solo-exposities en meerdere groepsexposities gehad. Het werk van Terborg is te zien geweest in meerdere tijdschriften (digitaal en op papier), waaronder Zoom, Focus, DigiFoto Pro, Vogue Nederland, Chantal en meest recentelijk, Digital Photographer Magazine.

Terborg studeerde MultiMedia en Design aan The College of Multimedia in Amsterdam.

Zijn werk is veelzijdig: kleur en zwartwit portretten; studiowerk en op locatie en van vrolijk ogend tot indringende portretten. Hij weet steeds de schoonheid op zijn eigen wijze te fotograferen.